Ir al contenido principal

Entradas populares de este blog

La menopausa i l'alimentació

La menopausa comporta una sèrie de canvis fisiològics produïts per la manca d’estrògens, aquesta baixada d’hormones produeixen una determinada simptomatologia: sufocacions, canvis d’humor, irritabilitat, ansietat, sequedat vaginal, problemes ossis i també canvis en la composició corporal i augment de pes. 

En aquesta etapa de la vida de la dona les recomanacions dietètiques a seguir haurien de ser: 

Procurar evitar els greixos saturats: bollaria industrial,carns i embotits greixosos ... Afavorir el consum d’àcids grassos poliinsaturats, omega 3, el trobarem sobretot al peix blau.Mantenir els aports de calci adequats per prevenir la osteoporosi: llet, iogurts, formatge (preferiblement descremats), llavors de sèsam, algues,civada,soja,etc.Afavorir el consum de fitoestrògens, que són compostos vegetals similars a l’estradiol, l’estrogen natural més potent: grans, llavors, fruits secs,llegums, cereals i fruites. Les Isoflavones són els mes comuns i les trobem a la soja i derivats: beguda de…

Tallers de cuina

La cuina és tot un món que sempre esta en moviment, un laboratori on experimentar sabors, olors i texures ... innovar sense perdre mai la tradició culinària i que agradi a tots/es petits i grans.