Ir al contenido principal

La menopausa i l'alimentació


La menopausa comporta una sèrie de canvis fisiològics produïts per la manca d’estrògens, aquesta baixada d’hormones produeixen una determinada simptomatologia: sufocacions, canvis d’humor, irritabilitat, ansietat, sequedat vaginal, problemes ossis i també canvis en la composició corporal i augment de pes. 

En aquesta etapa de la vida de la dona les recomanacions dietètiques a seguir haurien de ser: 
 
  •  Procurar evitar els greixos saturats: bollaria industrial,carns i embotits greixosos ... Afavorir el consum d’àcids grassos poliinsaturats, omega 3, el trobarem sobretot al peix blau.
  • Mantenir els aports de calci adequats per prevenir la osteoporosi: llet, iogurts, formatge (preferiblement descremats), llavors de sèsam, algues,civada,soja,etc.
  • Afavorir el consum de fitoestrògens, que són compostos vegetals similars a l’estradiol, l’estrogen natural més potent: grans, llavors, fruits secs,llegums, cereals i fruites.
  • Les Isoflavones són els mes comuns i les trobem a la soja i derivats: beguda de soja, tofu, iogurts de soja,germinats,etc.
  • Consumir fruites i verdures, 3 racions de fruita i 2 de verdura al dia, repartides entre el dinar i el sopar.
  •  Procurar fer exercici físic cada dia, prendre el Sol uns 5-10 minuts/dia per l’absorció de vitamina D i disminuir el consum d’alcohol i tabac.
  • La hidratació també és important almenys 1,5litres d’aigua al dia.

Cuideu la vostra alimentació i estareu cuidant la vostra salut!

Margarita Bonet Torres
Dietista-Nutricionista Col.NºIB00073

Aquest escrit va ser publicat al Ciutadella de Franc. 






Comentarios

Entradas populares de este blog

FONOLL MARÍ DE MENORCA

Berenar