Ir al contenido principal

La menopausa i l'alimentació


La menopausa comporta una sèrie de canvis fisiològics produïts per la manca d’estrògens, aquesta baixada d’hormones produeixen una determinada simptomatologia: sufocacions, canvis d’humor, irritabilitat, ansietat, sequedat vaginal, problemes ossis i també canvis en la composició corporal i augment de pes. 

En aquesta etapa de la vida de la dona les recomanacions dietètiques a seguir haurien de ser: 
 
  •  Procurar evitar els greixos saturats: bollaria industrial,carns i embotits greixosos ... Afavorir el consum d’àcids grassos poliinsaturats, omega 3, el trobarem sobretot al peix blau.
  • Mantenir els aports de calci adequats per prevenir la osteoporosi: llet, iogurts, formatge (preferiblement descremats), llavors de sèsam, algues,civada,soja,etc.
  • Afavorir el consum de fitoestrògens, que són compostos vegetals similars a l’estradiol, l’estrogen natural més potent: grans, llavors, fruits secs,llegums, cereals i fruites.
  • Les Isoflavones són els mes comuns i les trobem a la soja i derivats: beguda de soja, tofu, iogurts de soja,germinats,etc.
  • Consumir fruites i verdures, 3 racions de fruita i 2 de verdura al dia, repartides entre el dinar i el sopar.
  •  Procurar fer exercici físic cada dia, prendre el Sol uns 5-10 minuts/dia per l’absorció de vitamina D i disminuir el consum d’alcohol i tabac.
  • La hidratació també és important almenys 1,5litres d’aigua al dia.

Cuideu la vostra alimentació i estareu cuidant la vostra salut!

Margarita Bonet Torres
Dietista-Nutricionista Col.NºIB00073

Aquest escrit va ser publicat al Ciutadella de Franc. 






Comentarios

Entradas populares de este blog

FONOLL MARÍ DE MENORCA

Tallers de cuina

La cuina és tot un món que sempre esta en moviment, un laboratori on experimentar sabors, olors i texures ... innovar sense perdre mai la tradició culinària i que agradi a tots/es petits i grans.